Knolselderij is een hartige en voedzame groente die steeds vaker een prominente plek inneemt in de keuken, vooral binnen de vegetarische keuken. Deze knolgewas heeft een aardse, licht nootachtige smaak met een frisse ondertoon van…
Koolraap, een vergeten groente die steeds meer terugkeert op het bord, wordt nu opnieuw ontdekt en trendy dankzij TikTok-influencers. Deze ouderwetse, voedzame en budgetproof knolgroente staat bekend om zijn lichtzoete, zachte…
Koolrabi is de verdikte stengel van de koolplant die boven de grond groeit. De knollen kunnen afhankelijk van de variëteit bleek-groen of blauw-violet zijn.
Aankoop en bewaren
Koop best de kleine exemplaren. Ze zijn wat malser…
Rapen worden al eeuwenlang verbouwd. Tot voor kort hadden rapen onder koks overal ter wereld geen goede reputatie. Dit komt deels omdat ze altijd gezien worden als veevoer en deels omdat weinig mensen de moeite hebben genomen te…