Peper
Diverse soorten chilipepers, van de milde jalopeno tot aan één van de heetste pepers; de Carolina Reaper. De meeste soorten zijn het hele jaar verkrijgbaar behalve de wat moeilijk verkrijgbare zoals de Scotch bonnet en de Caroline Reaper (seizoen).
Zie scolvillewaardeschaal voor de heetheid per peper, bron: wikipedia.
Scovillewaarde | Soort peper |
---|---|
15.000.000–16.000.000 | Pure capsaïcine |
9.100.000 | Nordihydrocapsaïcine |
2.000.000–5.300.000 | Standaard Amerikaanse pepperspray |
2.480.000 | Dragons Breath |
2.200.000 | Carolina Reaper (maximale waarde) |
2.009.231 | Trinidad Moruga Scorpion |
1.569.300 | Carolina Reaper (gemidelde waard) |
855.000–1.041.427 | Naga Jolokia |
876.000–970.000 | Dorset Naga |
350.000–577.000 | Rode Savinapeper habanero] |
100.000–350.000 | Habaneropeper,madame-jeanette, Scotch bonnet |
100.000–200.000 | Jamaicaanse hete peper[4] |
50.000–100.000 | Thaise peper, Malagueta pepper, Chiltepin pepper, Arriba Saia |
30.000–50.000 | Cayennepeper, Ají pepper,tabascopepper |
10.000–23.000 | Serranopeper |
7.000–8.000 | Tabascosaus (habanero) |
5.000–10.000 | Waspeper |
2.500–8.000 | Jalapeñopeper |
2.500–5.000 | Tabascosaus (tabascopeper) |
1.500–2.500 | Rocotillopeper |
1.000–1.500 | Poblanopeper |
600–800 | Tabascosaus (groene peper) |
500–1.000 | Anaheimpeper |
100–500 | Piment,pepperoncini |
0 | Geen scherpte, paprika |