Moai Caviar | Umibudo | Sea Grapes | Green Kaviar | 2 potjes à 35gram
OverzichtSmaak en toepassing
Moai Caviar staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord
voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. Een eetbaar zeewier met
kleine belletjes op de stelen, die doen denken aan een klein
groen trosje druiven of viskuit. De bubbels breken gemakkelijk
op de tong, waardoor een licht zoute smaak van zuidelijke zeefrisheid
vrijkomt. Bij rauw gebruik is het een visueel aantrekkelijk
ingrediënt met een gelachtig, waterig mondgevoel.
Moai Caviar is perfect voor toppings van canapés, in combinatie
met cocktails of als functioneel item in verschillende vis,
schaaldieren, schelpdieren, tempura, sushi, soepen, salades of
rijstgerechten. Ook in combinatie met desserts kan het heel
bijzonder zijn.
Spoel licht af, laat het drogen en eet het rauw zoals sashimi.
Moai Caviar snel blootstellen aan ijswater, zal de textuur versterken
en de smaak verbeteren. Pas op dat u geen dressing van
bovenaf aanbrengt, omdat de zeedruiven hierdoor verdorren.
Oorsprong
De oorsprong van het woord ‘Moai’ is afkomstig van een
groep oudsten in Okinawa, Japan, een van de oorspronkelijke
'Blue Zones'. Koppert Cress is altijd geïnspireerd geweest door de
Blue Zones. Deze levenslange vrienden leiden een buitengewoon
beter en langer leven dan bijna iedereen ter wereld.
De oorsprong van de Moai Caviar is terug te voeren op het gebied
van Japan, de Filipijnen, Thailand en Vietnam. In hun natuurlijke
omgeving groeien de planten erg snel en zijn ze een belangrijke
bron van gezonde voeding voor de lokale bevolking. De zeedruiven
worden op traditionele wijze gebruikt als zoute groenten, bevatten
waardevolle voedingsstoffen en alle plantdelen zijn eetbaar.
Beschikbaarheid en houdbaarheid
Moai Caviar is het hele jaar door beschikbaar, wordt gekweekt
en vervoerd in zout water en kan gemakkelijk tot zeven dagen
worden bewaard bij een kamertemperatuur van 17–25°C.
Vermijd direct zonlicht.
Inhoud: 35 g net per pot
Geproduceerd in een maatschappelijk
verantwoorde
teelt, voldoen Moai Caviar
aan de hygiënische normen
in de keuken. Het product
is klaar voor gebruik, omdat
het schoon en hygiënisch
wordt gekweekt.