Seizoensproduct
BLOEDSINAASAPPEL MORO \ BEETJE ROOD | Sicilië / 1 KILO
OverzichtMoro's zijn de roodste van alle sinaasappelen, haar diepe rode kleur neigt naar zwart. De Taracco is de koning van alle bloed sinaasappelen om zijn zoetere smaak, maar de Moro kan gerust de prins genoemd worden met zijn iets zuurdere smaak.
In het begin van het seizoen is het vruchtvlees nog oranje. De Moro begint te rijpen rond begin december (oranje tot halfrood), maar is ongeveer een maand later op zijn best (donkerrood en zoeter/kruidiger van smaak).
Waarschijnlijk is deze belangrijke Siciliaanse cultivar ontstaan in de citrusteelt van het Lentine gebied (provincie Siracusa). In Italië speelt het een belangrijke rol, omdat de pulp van de Moro een belangrijk export product is.
De vruchten zijn middelgroot, met een diep oranje kleur tot paars-rood als het eenmaal de volledige rijping bereikt heeft. In het begin van het sezioen (december-januari) zijn de vruchten nog oranje met een beetje rood binnenin.
De vorm verandert tussen plat, rond tot ovaal. De schil is van middelmatige dikte en het oppervlak is meestal glad. Het vruchtvlees is pitloos en oranje tot donkerrood van kleur. Er is veel sap en de smaak is aangenaam fris. Behalve de zeer rijpe vruchten waarvan de geur sterker wordt en de smaak wat bitterder (einde van het seizoen).
Verkrijgbaar van januari-april