Salak / Indonesie / 300gram
OverzichtSALAK is ook bekend als snake fruit of snakeskin fruit, vanwege de roodbruine ruwe huid, wat sterk lijkt op een reptielen huid. Het is beroemd in Maleisië, Singapore, Indonesië, Thailand en de Filippijnen.
De smaak is zoet en zuur, sappig en knapperig zoals een appel. De smaak lijkt op een combinatie van appel met ananas.
Salak vruchten bevatten voedingsstoffen, zoals vitamine-C, eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels, calcium, fosfor, ijzer, beta-caroteen, en Thiamine dat goed voor de gezondheid moet zijn.
1. Goed voor de hersenen
Salak wordt beschouwd als een van de vrucht die zeer rijk is aan kalium en pectine, die goed voor de hersenen zijn. Dit is de reden waarom mensen Salak ook wel de vrucht van het geheugen noemen.
2. Goed voor ogen
Salak bleek ook gunstig voor de gezondheid van onze ogen. Het bevat beta-caroteen die meer bevat dan die van de guave, mango, watermeloen en wortelen. Beta-caroteen is een antioxidant die zeer gunstig is voor de gezondheid van de ogen.
3. Goed voor de maag
Salak bevat calcium, tannine, saponine, flavonoïde en beta-caroteen. Tanin is anti diarree, dus salak kan diarree genezen. Salak is een traktatie voor de maag met indigestie.
4. Goed voor de huid
Salak is een goede bron van antioxidanten zoals vitamine C-en fenolverbindingen.
Tip: Medjooldadels vullen met partjes salakvrucht.