CASSAVE | CASAVE | YUCA | MANDIOCA | MANIOK | COSTA RICA | 1KG
OverzichtMet haar nootachtige smaak erg lekker om cassavechips of frietjes van te maken. Maar ook geschikt om te koken, stoven, roerbakken of frituren.
Deze lekkere wortel uit de tropen wordt ook wel yuca genoemd en lijkt van qua smaak en structuur op een aardappel, maar is iets steviger. De smaak is een beetje nootachtig.
Je kan het niet rauw eten. Voor de bereiding moet de schil en het laagje wax er af. Je kunt ‘m koken, stoven, roerbakken of frituren. Ga je roerbakken, verwijder dan de houtachtige kern even, deze kan een beetje stug blijven.
Het is super lekker om cassaveblokjes of -schijfjes te wokken met wat gember en knoflook. Je kan er ook een bijgerecht van maken door het te gratineren in de oven en je kan er ook frietjes van maken. Als je echt los wilt gaan, maak dan Bojo, een traditioneel Creoolse cassavetaart met geraspte kokosnoot, suiker, ei en krenten.