collo
CHAYOTE | COSTA-RICA | doos ca 8 KILO
OverzichtChayote is lid van de pompoen, meloen en cucurbit familie. Chayote is inheems in Mexico. De vruchten zijn peervormig met een dunne groene prikkelige of gladde buitenkant. De wortel, stengel, zaad en bladeren van de plant zijn allemaal eetbaar. Chayote is waarschijnlijk een van de meest veelzijdige groenten beschikbaar. Wat men ook doet met een komkommer, meloen of pompoen kanmen met de chayote doen. Het witte vlees is nogal knapperig en smaakt een beetje als een waterkastanje.
Gebruik
Snijd de chayote via de plooien doormidden. Schil vervolgens met een dunschiller de chayote en snijd in kwarten. Verwijder niet de grote zachte pit, waarvan de smaak wordt vergeleken met iets tussen een amandel en een limaboon. Deze zal extra smaak toevoegen. De geschilde chayote is nu klaar om rauw of gekookt gegeten te worden. De groente kan worden gestoomd, gekookt, gefrituurd of gebakken. Ze kunnen ook rauw gegeten worden met een beetje citroen en wat zeezout…!
Bron: Ecoville.nl
jan | feb | mrt | april | mei | juni | juli | aug | sept | okt | nov | dec | |
X | X | X | X | x | x | x | x | X | X | X | X | Costa Rica |
X | X | Nederland | ||||||||||