MASHUA | CAPUCIJNERKNOL | KNOLCAPUCIEN | KAPUCIJNERKNOL | ANU | capucine tubéreuse |Peru| 500gram
OverzichtOok wel bekend als knolcapucien. Rauw is de smaak vrij pittig en daardoor erg lekker in een salade. Ook heerlijk in wok- en stoofgerechten of in een soep.
Deze opvallende knol komt momenteel uit Peru maar in sinds kort ook geteeld in frankrijk. In Peru staan ze bekend als Añu of Mashua. Deze prachtige knol komt voor in verschillende kleuren en vormen, heeft een sterk pittige, radijsachtige smaak en is zeer geschikt om te roosteren, koken, bakken, pureren, in een soep of te verwerken in stoofgerechten. De perfecte stoof uit de Andes bevat vlees, Añu, oca, aardappel, groenten, quinoa, mais, rijst eieren en kruiden.
De capucijnerknol is familie van de Oostindische kers, vandaar ook de pittige smaak van deze knolletjes.
Recept:
In een koekenpan, bruine boter, rooster met een combinatie van vers gemalen komijn, koriander, kaneel totdat u de geroosterde geur kan ruiken .
Gesneden pastinaak en halve Mashua knollen (jonge knollen niet schillen).
Voeg toe aan de pan en langzaam stoven tot ze gaar zijn.
zout naar smaak en iets citroensap over sprenkelen.