Lucuma zapote / verse vruchten / Inca Goud /Peru / 500gr (ca 3 stuks)
OverzichtLucuma wordt ook wel 'Inca goud' genoemd en dat is niet voor niets! Deze vrucht bevat namelijk veel vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsvezels. De vruchten groeien aan bomen in het tropisch regenwoud en zijn ongeveer zo groot als een appel. Het vruchtvlees is zacht en lijkt qua structuur op gekookte pompoen of zoete aardappel, bevat ook veel tanine. De vrucht kan gekookt worden en daarna verwerkt of heel rijp laten worden om de samentrekkende eigenschap van de tanine te beperken. Lucuma is met haar vanille-karamelachtige smaak zeer geschikt om te verwerken in desserts.
De lúcuma en Zapote amarillo behoren tot de Sapotaceae familie (Sapoten).
De lúcuma komt oorspronkelijk uit de Andesvalleien van Bolivia, Chili, Ecuador en Peru.
De Zapote amarillo is inheems in Mexico, Belize, Guatemala en El Salvador.
Inmiddels worden beide ook op andere continenten geteeld.
Beide vruchten lijken erg op elkaar in aroma en consistentie en doen denken aan cake, zoet aardappel, caramel..
Snelle smoothie/drink:
Golden Lucuma coconutdrink
- 1 rijpe Lucuma
- Het sap/water van 1 jonge kokosnoot
- Blender
Snijd de de lucuma doormidden en haal de pitten er uit (ca 1-2 pitten). Haal met een scherp mesje de dunne schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal het kokswater uit de jonge kokosnoot en doe het in de blender samen met de lucuma. Zorg dat het lang genoeg mixt zodat het een mooie egale structuur krijgt. Lekker fris en zoet tegelijk en goed voor de energie! Geniet ervan!