SPITSKOOL MET OMBLAD | GEEN PLASTIC | PORTUGAL | 1ST

Artikel 46 van 53
€ 3,50 (inclusief btw)
Overzicht

De spitskool heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan de Wittekool. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Je kunt er allerlei westerse en oosterse gerechten mee maken.

 

Recept met spitskool:

FLENSJESLOEMPIA
De lekkerste loempia maak je met een dun, zelfgebakken flensje. Dit recept is voor
12 kleine loempia’s.

Ingrediënten voor het flensjesbeslag

  • 200 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 4 eieren
  • 40 gram gesmolten boter
  • 1 gram zout
  • extra boter voor het bakken
  • olie of vet om in te frituren

 

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 prei (gewassen en in dunne reepjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook (gepeld en geraspt)
  • stukje verse gember (geschild en geraspt)
  • 1 spitskool (fijngesneden)
  • handje rijstvermicelli (even geweekt in kokend water)
  • 150 gram taugé (overgoten in een vergiet met kokend water)
  • 100 gram gekookte ham (grote dunne plakken doormidden gesneden)
  • 1 verse rode peper (zonder zaadjes en in de lengte in dunne repen)
  • 2 kipfilets (10 minuten gekookt in 250 ml water met een nog een stukje verse gember
  • 50 gram prei, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus, daarna in het vocht laten afkoelen

Ingrediënten voor het paneren

  • 100 gram bloem
  • 3 of 4 eiwitten (losgeklopt met een paar druppels olie)
  • 100 gram panko

 

Flensjes bakken

Mix voor het beslag van de flensjes alle ingrediënten tot een glad beslag. Bewaar wat beslag voor het dichtplakken van de loempia’s. Neem een kleine koekenpan met een dunne bodem. Verhit de pan en smelt er een klein stukje boter in. Giet ongeveer 3 eetlepels beslag in de pan en draai net zolang met de pan tot de bodem licht bedekt is. Bak het flensje tot de bovenkant droog is. Het flensje bak je maar op één kant. Til het flensje direct uit de pan op een stuk bakpapier en laat het afkoelen. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier.

De vulling
Stoom of bak in een klein beetje olie de reepjes prei heel kort tot ze zacht zijn. Bak de gember en de knoflook in olijfolie en wok de spitskool er dan door. Doe de helft van de rode peper erbij. Strooi er wat zout bij. Zodra de kool zacht is, haal je alles direct uit de pan en laat je het afkoelen. Snijd de gare kip in stukjes.

Loempia’s vouwen en bakken
Leg een flensje voor je met de gebakken kant naar boven. Leg in het midden kleine hoeveelheden van de vulling: een opgerold half plakje ham, handje prei, rode peper, kool, taugé en kip. Bestrijk de randen van het flensje licht met wat overgebleven beslag. Vouw de onderkant eerst over de vulling. Vouw dan de zijkanten een stukje over de vulling naar binnen en rol het flensje dan op zodat het dicht is. Als je ze ook nog paneert met bloem, eiwit en panko, dan krijgen de loempia’s een stevig en lekker krokant laagje.

Verhit de olie of het vet tot 175 ºC. Frituur de loempia’s één voor één: je moet ze kunnen omdraaien. Ze hoeven niet lang te bakken (reken op ongeveer 3 minuten): als beide kanten mooi goudbruin zijn, haal je de loempia’s uit de pan en leg je ze op een rekje. Zo blijven ze stevig en krokant. Je kunt de loempia’s ook warm houden in een voorverwarmde oven van 100 ºC. Dek ze dan niet af.

Serveren met eem pittige soja- of chilisaus.

Uit het kookboek: Frisfrituren van Angela Prins

© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel