nieuw van het seizoen
KNOLSELDERIJ | CELERIAC | *NL | 1 STUKS
OverzichtKnolselderij is een hartige en voedzame groente die steeds vaker een prominente plek inneemt in de keuken, vooral binnen de vegetarische keuken. Deze knolgewas heeft een aardse, licht nootachtige smaak met een frisse ondertoon van selderij. Het stevige, bleke vruchtvlees is rijk aan vezels en vitamines, zoals vitamine C en K, en bevat weinig calorieën, wat het een gezonde keuze maakt.
Knolselderij kan op vele manieren worden bereid: geroosterd, gepureerd, gebakken of gekookt. Het wordt vaak gebruikt als een smaakvolle basis voor soepen en stoofschotels, maar kan ook dienst doen als vleesvervanger door zijn stevige textuur. In de vegetarische keuken wordt knolselderij vaak geroosterd als steaks, verwerkt in hartige ovenschotels of gepureerd voor een romige puree, wat het een veelzijdige en gezonde groente maakt.
De Selderijknol bereikte voor het eerst van culinair belang tijdens de middeleeuwen. Het heeft een extreem lang groeiseizoen, dat in ongeveer 120 dagen rijpt, waardoor het in het algemeen één oogst per jaar mogelijk is.