Pitahaya / Pitaya wit vruchtvlees met paarse schil/ Merakifruit / Vietnam / 1 stuks

Artikel 33 van 39
€ 11,95 (inclusief btw)
Overzicht

De pitahaya, ook wel dragonfruit (drakenvrucht) genoemd, is in feite een cactusvrucht. De vrucht heeft geen stekels, maar een geschubde schil. Aan dit opvallende uiterlijk dankt de vrucht dan ook haar naam.

In ons assortiment vindt u rode pitahaya’s (wit vruchtvlees) uit Thailand en gele pitahaya’s uit Colombia. De schil van de rode variant is veel minder dik dan die van de gele variant; van beide is de schil niet eetbaar. Het aromatische en sappige vruchtvlees van beide varianten zit vol eetbare kleine zwarte pitjes die enigszins aan een kiwi doet denken. De smaak van de rode pitahaya is minder zoet dan die van de gele variant.

Daarnaast is er een verschil in het narijpen van de vrucht. Een rode pitahaya wordt rijp geplukt en rijpt niet na. Een gele pitahaya kan als zij nog wat groenig van kleur is, narijpen op kamertemperatuur. De gele pitahaya is rijp als zij helemaal geel is doorgekleurd.


KOPEN EN BEWAREN
Een pitahaya is rijp als u ze licht kunt indrukken. Bewaar rijpe drakenvruchten een paar dagen in de koeling.


BEWERKEN
Snijd de voor- en achterkant van de pitahaya en snijd het vruchtvlees in de lengte door. Pel de pitahaya uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakje of in blokjes.


TOEPASSING
halveren en uitlepelen, eventueel met wat citroensap in blokjes door een vruchtensalade in blokjes bij citroensorbetijs.

© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel