CHERIMOYA | Spanje | PER 2 STUKS
OverzichtRonde of hartvormige `zamelvrucht`. De groene, soms lichtpaarse schil is verdeeld in langwerpige schubben die dakpansgewijs over elkaar liggen maar wel één geheel vormen; ze begrenzen de onderdelen van de `zamelvrucht`. Het vruchtvlees, dat oneetbare, zwarte pitten bevat, is wit en roomachtig van substantie; het is oet, met een aroma dat doet denken aan aardbeien, ananas en banaan. De vrucht is rijp als de schil zwart begint te verkleuren.
Productielanden
Peru, Ecuador, Spanje
Gebruik
Vrucht in de lengte doorsnijden, pitten verwijderen, vruchtvlees uitlepelen, of lossnijden als bij een grapefruit. Vers eten of verwerken in fruitsalade; mixen met melk, yoghurt, etc.
Houdbaarheid
Rijpe vruchten 1 of 2 dagen bij kamertemperatuur; onrijpe vruchten kunnen bij kamertemperatuur narijpen. Nooit bewaren in de koelkast.
Voedingswaarde per 100g.:
114 kcal/477 kJ.; 10-50 mg vitamine C
jan | feb | mrt | april | mei | juni | juli | aug | sept | okt | nov | dec | |
X | X | X | X | x | X | X | Chili | |||||
X | X | X | X | X | x | x | x | Spanje | ||||
X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | Vietnam |