GRENADILLA | GRANADILLA | GRANADILLO | LEMI WAI | MARKOESA | ZOETE PASSIEVRUCHT |COLOMBIA | 3 STUKS
OverzichtDe Granadilla of grenadilla vrucht is relatief klein en rondvormig met een oranje schil en kleine sproeten. Het amberkleurige vlees is sappig en slijmerig met een diep aromatisch bouquet. De smaak van de Granadilla is helder, volsap en heerlijk zoet.
De Granadilla is een heerlijke subtropische vrucht die overal in Midden- en Zuid-Amerika groeit. Het is een soort passiebloem die wetenschappelijk bekend staat als Passiflora ligularis. Het fruit groeit op weelderige groene wijnstokken met verbluffend unieke bloemen die bekend staan om hun overvloed aan gestreepte paarse en maagdenpalmbladachtige filamenten en bolvormige helmknoppen en stijlen. Granadilla is ook bekend als lemi wai, lani wai, lemona en zoete granadilla.
Seizoenen / Beschikbaarheid
De Granadilla is beschikbaar het gehele jaar uit Midden- en Zuid-Amerikaanse landen.
Voedingswaarde
Terwijl de Granadilla een krachtpatser van smaak is, heeft deze ook een voedzame pit. Het is een geweldige bron van vezels, niacine, kalium en ijzer, evenals de vitaminen A, B, C en K. De Granadilla is zeer arm aan verzadigd vet, cholesterol en natrium.
Toepassingen
De uitgesproken zoetheid van deze vrucht is alleen en als ingrediënt in een verscheidenheid aan desserts verrukkelijk. Een paar van de gerechten waar de Granadilla een hoofdrol in kan spelen zijn onder andere ijs, sorbet, taarten, smoothies, pavlova en cake frosting. Het kan ook worden gebruikt in mojito's of juiced. Het zachte omhulsel van de knapperige zaden vormen een heerlijke aanvulling op fruitsalades. Om de Granadilla te gebruiken, snijd het eenvoudig in twee helften en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
RECEPT:
Kruidige rijstepap met mango en grenadilla
voor 4 personen
- 750 ml rijstmelk
- 150 gram rijst voor rijstepap
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gember
- 1/2 theelepel kardemom
- 4 zachte dadels
- 350 gram mango
(als je bevroren mango gebruikt even laten ontdooien) - 2 Grenadilla's
- 4 eetlepels dikke kokosmelk (uit een blikje kokosmelk die in de koelkast heeft gestaan)
Zo maak je het:
- Kook de rijst met de rijstemelk, de 3 dadels (in kleine stukjes) en kruiden in een pannetje tot pap. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb de rijst ongeveer 20 minuutjes laten koken op laag vuur. Blijf ondertussen goed roeren.
- Wanneer de pap klaar is schep je de rijstepap in mooie glaasjes en laat je het even afkoelen.
- Als de rijstepap is afgekoeld versier je elk glaasje met blokjes mango, 1 eetlepel dikke kokosmelk en 1/2 passievrucht.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Je kunt in plaats van dadels ook 3 of 4 gedroogde abrikozen gebruiken
Recept en afbeelding dankzij: